Το ακριβότερο κοκτέιλ στον κόσμο Το ακριβότερο κοκτέιλ στον κόσμο
Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness έχει δει ένα νέο σημείο αναφοράς για την πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο, το οποίο έχει δημιουργηθεί από έναν μπάρμαν από... Το ακριβότερο κοκτέιλ στον κόσμο

470_2580611.jpg

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness έχει δει ένα νέο σημείο αναφοράς για την πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο, το οποίο έχει δημιουργηθεί από έναν μπάρμαν από την Αυστραλία με ένα κοκτέιλ που κοστίζει 12.916 δολάρια! Το όνομα αυτού του κοκτέιλ είναι Winston και δημιουργήθηκε από τον Joel Heffernan, έναν 23χρονος μπάρμαν από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Το όνομα του κοκτέιλ είναι Ουίνστον (προφανώς από τον Sir Winston Churchill) και το αστρονομικό κόστος αυτού του πολυτελούς ποτού οφείλεται στο κονιάκ 1858 Croizet που περιέχεται σε αυτό. Η πραγματική αξία ενός μπουκαλιού αυτού του κονιάκ ανέρχεται στο αστρονομικό ποστό των 157.000 δολαρίων και ένα σφηνάκι κοστολογείτε στα 6.000 δολάρια! Μαζί με το κονιάκ υπάρχουν και άλλα εκλεκτά συστατικά όπως: Ανγκοστούρα, Chartreuse vieillissement Exceptionanellement Prolonge (ακριβό λικέρ), Grand Marnier Quintessence καθώς επίσης και σκόνη μοσχοκάρυδου σοκολάτας.

Η Wall Street Journal αναφέρετε σε έναν μοναδικό αγοραστή αυτού του πανάκριβου κοκτέιλ, ο οποίος γεύστηκε μόνο μερικές γουλιές πριν αναχωρήση για μια εκδήλωση. Ο Heffernan έκλέψε το παγκόσμιο ρεκόρ από τον Salvatore Calabrese, από το Λονδίνο, που το κατείχε προηγουμένως με ένα κοκτέιλ που κοστίζε 8.835 δολάρια. Ο Heffernan εξηγεί η διαδικασία διατήρησης του κονιάκ που χρησιμοποιείται στο ποτό είναι ο λόγος ανέβαζει την τιμή του Winston.

Αυτό το κοκτέιλ περιέχει 60ml του κονιάκ 1858 «Cuvee Leonie« Croizet, το οποίο κατέχει τον τίτλο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για το πιο ακριβό κονιάκ που έχει δημοπρατηθεί. Το κοκτέιλ Winston έχει εφευρεθεί στο Club 23 στη Μελβούρνη, το οποίο ανήκει στον Shane Warne, ο δημοφιλής παίχτης κρίκετ της εθνικής Αυστραλίας.

Το ποτό μπορεί να γαρνιριστεί με λίγη καρύδα, με σπόρους παπαρούνας ή και με σκόνη μοσχοκάρυδου σοκολάτας. Η διαδικασία παρασκευής αυτού του πανάκριβου κοκτέιλ μπορεί να διαρκέσει ακόμη και δύο ημέρες!

 

lnogr

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *