ΝΕΟ ΑΥΓΟ FABERGE ΜΕΤΑ ΑΠΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟ ΑΥΓΟ FABERGE ΜΕΤΑ ΑΠΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ
Το πρώτο Faberge Imperial αυγό που φτιάχτηκε σχεδόν έναν αιώνα αργότερα από το τελευταίο μοντέλο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Ρολογιών και Κοσμημάτων που έλαβε χώρα... ΝΕΟ ΑΥΓΟ FABERGE ΜΕΤΑ ΑΠΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ

Faberge-first-Imperial-egg-in-99-years.jpg

Το πρώτο Faberge Imperial αυγό που φτιάχτηκε σχεδόν έναν αιώνα αργότερα από το τελευταίο μοντέλο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Ρολογιών και Κοσμημάτων που έλαβε χώρα στη Ντόχα.

Το «Faberge Pearl» αυγό διαθέτει 139 λευκά μαργαριτάρια, και πάνω από 3.300 διαμάντια, καθώς και άλλους πολύτιμους λίθους.

b2ap3_thumbnail_Faberge-Pearl-Egg-600x777.jpg

Πολλά έθνη του Κόλπου έχουν μια μακρά ιστορία στα μαργαριτάρια, και το Κατάρ κατασκευάζει ένα τεχνητό νησί στα ανοικτά των ακτών του του οποίου το όνομά του έχει πάρει από το πολύτιμο θησαυρό!

Το αυγό είναι το πρώτο στο είδος του από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά!

Η τελευταία δημιουργία Faberge Imperial, το αυγό Steel Military, ανατέθηκε το 1916 από τον Τσάρο μερικούς μήνες πριν απομακρυνθεί από την εξουσία και αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Φεβρουάριο του 1917.

Ο Νικόλαος Β’ είχε παραγγείλει το αυγό ως δώρο για τη σύζυγό του, Αλεξάνδρα.

Η παράδοση με τα διακοσμητικά αυγά ξεκίνησε με τον πατέρα του, τον Τσάρο Αλέξανδρο Γ’, ο οποίος εξέπληξε τη σύζυγό του αυτοκράτειρα Μαρία με ένα bejeweled αυγό το Πάσχα του 1885.

Το «Faberge Pearl» θα πουληθεί στο τέλος της έκθεσης που διεξάγεται στο Κατάρ. Ήδη δείχνει να υπάρχουν αγοραστές που ενδιαφέρονται για αυτό το μοναδικό κομμάτι.

Μια πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι η αξία του νέου αυγού θα είναι κοντά στα $ 2.000.000 και αρκετοί άνθρωποι έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να το αγοράσουν.

Το τελευταί Imperial αυγό που δημοπρατήθηκε ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια δολάρια, όταν πουλήθηκε πέρσι.

Εάν ενδιαφέρεστε κάποιο Faberge αυγό μπορείτε να επιλέξτε κάποιο ανάμεσα σε πληθώρα στο επίσημο site της εταιρίας κάνοντας κλικ εδώ.

 

lnogr

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *